Sobre l' associació

La Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO) és una ONG de caràcter no lucratiu amb l’objecte principal d’ajudar en la conservació dels ocells silvestres i els seus hàbitats dins de l’àmbit geogràfic de la Comunitat Valenciana.

Des de 1994 realitzem estudis o projectes científics, informes tècnics, cursos de formació, tallers i eixides de camp. La divulgació ambiental és un dels nostres pilars, ja que qui no coneix no mestressa i si no estimes no et preocuparàs o cuidaràs el medi natural que ens envolta.

Les activitats que realitzem estan obertes a totes les persones amb interés en aquestes.

Congrés Natura Requena-Utiel

Projectes

Alguns dels nostres projectes més importants

Atles de les Aus de València

Atlas ornitológico que permite actualizar la información sobre la distribución, abundancia y estado de conservación de las aves en la provincia de Valencia.

OCA

El projecte OCA persigue el objetivo de aficionar a la gente a la actividad de observar y clasificar pájaros. Es decir, a lo que los países de habla inglesa llaman ``birdwatching`` o ``birding``.

Mussols

Proyecto integral con el objetivo del estudio, la divulgación y sobre todo la realización de actuaciones directas para la conservación de rapaces nocturnas en la Comunitat Valenciana.

Cens d´aus aquàtiques

Más de 15 años coordinando el Censo Invernal de Aves Acuáticas en Embalses y Masas de Agua del Interior de la Comunitat Valenciana.

Seguiment d’aus rapinyaires

Programa iniciado en 2012 que pretende estudiar el seguimiento de la migración postnupcial de aves rapaces que cruzan Castellón, Valencia y Alicante mediante la observación directa desde estaciones fijas.

Cens d’arpellot de marjal

Censos en dormideros y mediante transectos que pretende contabilizar los ejemplares invernantes de Circus aeruginosus existentes en el P. N. de L'Albufera así como su utilización del hábitat.

Cursos de formació

Durante los más de 20 años de existencia de la asociación muchos han sido los cursos realizados por parte de la SVO para mejorar la formación medioambiental de los asistentes.

Xerrades i conferències

Charlas periódicas en el local, participación en seminarios, conferencias y participación en congresos ornitológicos.

Altres activitats

Miscelánea, resto de SVOactividades (talleres, salidas de campo, jornadas participativas, etc.).

Monau - Caixes Niu

Proyecto de colocación de cajas nido que entremezcla medidas de conservación directas, ciencia y divulgación/educación ambiental.

Projecte Aus

Aprende Utilizando los Sentidos. Actividades educativas y participativas a través de charlas, talleres y juegos dirigidas a niños hospitalizados.

Publicacions i descàrregues

Grups locals i de treball

REQUENA – UTIEL

LA COSTERA

MIG VINALOPÓ

Pel fet que els socis de l’SVO es troben repartits de llarg a llarg de la Comunitat Valenciana, en algunes zones s’han format grups locals pseudoautònoms que organitzen les seues pròpies activitats, sempre recolzats des de la pròpia junta de l’associació.

Igualment, la SVO compta amb dos grups de treball que es dediquen a tasques molt concretes, d’una banda grup de Anellament Científic d’ Aus dins del Centre de Migració d’ Aus de SEO/BirdLife i de l’ altra el grup SVO-Electrocucions, que realitza denúncies relacionades amb la mort d’avifauna en línies elèctriques.

Denúncia

La Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO),durant els processos d’Exposició Pública i Participació Ciutadana, porta anys presentant propostes o modificacions a projectes en els quals puguen incórrer afeccions al medi ambient.

Igualment, quan observem que actuacions o decisions de l’administració pública o el sector privat estan provocant impactes en el medi natural, l’SVO realitza els escrits pertinents per a eliminar, minimitzar o corregir el problema.

A continuació li enllacem un formulari en el qual pot informar-nos de qualsevol activitat que puga ser denunciada per l’associació. Valorarem que actuació realitzar i li contestarem en el menor temps possible.

Donatius

Si desitja col·laborar econòmicament amb els projectes o actuacions conservacionistes que organitza l’SVO, pot per una costat fer-se soci, o bé realitzar la donació del que crega oportú (donacions des de 5€) mitjançant PayPal. Li ho agraïm de bestreta.

Donaciones SVO 2018

La Societat Valenciana d'Ornitologia es operativa generalmente gracias al trabajo de sus voluntarios, sin ellos no seríamos nadie, sin embargo, también existe una serie de…

INF%
10.00€
0.00€

Junta Directiva

Col·laboradors