El Teuladí és el nostre butlletí trimestral d’activitats que va nàixer en el segon semestre de 2018 i que és el resultat de l’evolució de la Circular d’activitats de l’SVO que es portava realitzant des de 2006.

La coordinació de la Circular va proposar transformar-la en el butlletí que ara coneixem, en primer lloc millorant l’estètica, aportant dobles columnes i il·lustrant els continguts, donant aparença de revista.

A més, se li ha afegit a la secció de cròniques i convocatòries, articles de denúncia.

També se li afig una portada a tot color numerada, on apareix l’espècie d’ocell que es pot observar al País Valencià el trimestre de la publicació. Els autors de la fotografia de portada són socis de l’SVO que cedeixen aqueixes precioses fotos de les seues jornades de campeig. Al seu torn, s’indica en la primera pàgina davall de l’apartat Sumari , l’autor de la fotografia de portada, el nom de l’espècie de la portada en castellà, en valencià i el seu nom científic, d’aquesta manera s’ensenya als lectors els noms de la nostra avifauna.

Ja tenint una portada, es necessitava un nom per al butlletí, aqueix nom va nàixer fruit d’un referèndum fet pels socis de l’SVO, havien diversos noms en el tinter… l’escateret, el xoriguer, l’oriol… però finalment es va votar pel Teuladí amb un ampli percentatge de vots, donant exemple de la democràcia que es respira en aquesta associació.

L’idioma que s’utilitza en l’estructura del butlletí és el valencià, no obstant això per alliberar de càrrega de traduccions al coordinador del butlletí que fa aquest treball altruistament, les cròniques, articles i convocatòries, es publiquen escrites en l’idioma que utilitze el seu autor.

L’ estructura del Teuladí consta de:

• Una portada numerada, il·lustrada amb una fotografia, el logo del butlletí i amb tres o quatre titulars que avancen que podem veure a l’interior.

• La primera pàgina on apareix el sumari, que al seu torn conté l’índex de les convocatòries, resultats de censos, cròniques d’activitats i articles de denúncia i/o divulgació.

• En la següent pàgina apareix la secció de convocatòries de les futures activitats del corresponent trimestre que farà l’SVO, ja siguen eixides ornitològiques, censos, cursos de formació, xarrades, presentacions de llibres, congressos d’ornitologia, festivals d’ornitologia etc. acompanyant la secció amb la informació, il·lustracions i cartelleries dels esdeveniments.

• La següent secció és la de cròniques d’activitats que es van fer en l’anterior trimestre, ja siguen eixides ornitològiques d’observació amb el Projecte OCA, activitats d’educació ambiental amb els projectes MONAU de caixes niu, AUS i el Projecte Mussols… Qualsevol persona que va assistir a aqueixes activitats pot escriure la crònica i publicar-la en el butlletí després de la revisió del coordinador, i aportar el seu granet d’arena a l’SVO.

En aquesta mateixa secció podem trobar publicats els resultats dels censos que porta realitzant la SVO alguns d’ells des de fa ja 20 anys. També li acompanyen articles de divulgació ambiental i també de denúncia com els que fan per exemple els companys de SVO-Electrocucions.

•En la penúltima secció anomenada El racó del lector podrem trobar recomanacions literàries relacionades amb la naturalesa, on es poden veure les ressenyes d’aquests llibres.

• I finalment en la secció Altres temes podrem veure les condicions de préstec de llibres de la nostra biblioteca, com et pots donar d’alta de soci de l’SVO, on pots trobar-nos i com pots rebre el butlletí.

Així doncs, un dels objectius d’aquest butlletí, és tindre una memòria de totes les activitats que l’SVO ha fet i que per descomptat continuarà fent..

L’estructura del nostre butlletí El Teuladí està subjecta a canvis, perquè podrà anar ampliant o modificant continguts.

Per a reduir la petjada ecològica, aquest butlletí té un format digital i tot aquell que vulga rebre’l el pot aconseguir GRATUÏTAMENT enviant un e-mail amb l’assumpte ALTA TEULADÍ a svornitologia@gmail.com.

Salut i ocells al cap!

 

EL TEULADÍ
Publicat per: Societat Valenciana d’Ornitologia. www.svornitologia.org, Telf.: 676 542 322.
Lloc d’ edició: C/ Pintor Velázquez, 3. 46100 Burjassot (València).

 

NÚMEROS DEL TEULADÍ.

nº1: 4t trimestre 2018

nº2: 1r trimestre 2019

nº3: 2n trimestre 2019

nº4: 3r trimestre 2019

nº5: 4t trimestre 2019

nº6: 1r trimestre 2020

nº7: 2n trimestre 2020

nº8: 3r trimestre 2020

nº9: 4t trimestre 2020

nº10: 1r trimestre 2021

nº11: 2n trimestre 2021

nº12: 3r trimestre 2021

nº13: 4t trimestre 2021

nº14: 1r trimestre 2022

nº15: 2n trimestre 2022

nº16: 3r trimestre 2022

nº17: 4t trimestre 2022

nº18: 1r trimestre 2023

nº19: 2n trimestre 2023