En el si de la Societat Valenciana d’Ornitologia naix el grup SVO-electrocucions, decidit a treballar fermament per a acabar amb el gravíssim problema de conservació per a nombroses espècies d’ocells amenaçats que suposen les línies elèctriques no adequades.

 

Estimacions oficials de l’any 2010 asseguren que cada any moren uns 1.000 ocells rapaços electrocutades en línies elèctriques de la Comunitat Valenciana. A tall d’exemple, entre 1995 i 2016 van ingressar en els centres de recuperació de fauna de la Generalitat Valenciana 88 exemplars d’àguila cuabarra Aquila fasciata amb diagnòstic d’electrocució. No cal menysprear el risc de col·lisió que suposen els cables no senyalitzats per als ocells durant el vol, una amenaça més difícil de detectar però que també causa la mort cada any a nombrosos ocells.

 

El grup SVO-electrocucions treballa perquè aquesta greu problemàtica mediambiental isca a la llum a través dels mitjans de comunicació, alertant a la societat i a l’administració valenciana sobre la urgència de prendre mesures eficaces per a reduir aquesta sagnia intolerable. Per a això, l’adequació de la legislació i la seua total aplicació han de resultar la clau per a arribar a solucionar aquest conflicte en un temps el més breu possible.

CONTACTE: svoelectrocuciones@gmail.com

 

SVO I PLATAFORMA SOS LÍNIES ELÈCTRIQUES

 

L’SVO s’ha adherit en 2020 com a entitat col·laboradora a la Plataforma SOS Línies elèctriques, formada per organitzacions conservacionistes del territori nacional. Té com a finalitat exercir com a grup de pressió davant les companyies elèctriques i les administracions, i com a font d’informació davant la societat per a sensibilitzar sobre un problema que posa fi a la vida cada any de centenars de milers d’ocells.