El Projecte AUS: Aprèn Utilitzant els Sentits, va dirigit als xiquets hospitalitzats i consisteix en la realització de tallers i activitats educatives sobre els ocells i la naturalesa per a conscienciar sobre la importància de la seua cura i conservació.

L’ objectiu principal del projecte és divulgar, conscienciar i educar sobre el món dels ocells, contribuint al fet que l’estada dels xiquets hospitalitzats siga més agradable mitjançant l’acostament de la naturalesa a través dels ocells.

Els objectius específics són:

  • Divulgar els valors sobre la naturalesa i la seua biodiversitat en general i els ocells en particular.
  • Educar sobre la biologia els ocells.
  • Conscienciar sobre la conservació del medi ambient com a hàbitat dels ocells.

El “projecte AUS” està inspirat en experiències similars que ja s’estan duent a terme en altres hospitals, com per exemple la “Aula de la Naturalesa” a l’Hospital Infantil del Xiquet Jesús de Madrid. Té els seus antecedents en el Taller “Conèixer els Ocells” a l’Escola de l’Hospital Clínic Universitari de València que s’ha realitzat des de fa 4 anys per la biòloga Alicia Negredo, coordinadora d’AUS, que treballa en aquest hospital i és sòcia i col·laboradora de la Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO).

Aquest projecte que naix com una proposta de col·laboració de l’SVO per a realització d’activitats de sensibilització i educació ambiental amb els xiquets ingressats a l’Hospital Clínic, sobre el món dels ocells, va anar presentant oficialment el 5 d’octubre de 2019 durant l’acte de celebració del 25é aniversari de la Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO), i s’ha posat en marxa durant el curs escolar 2019-2020.

La metodologia de les activitats que realitza AUS és educativa i participativa a través de xarrades, tallers i jocs, impartits d’una forma amena i motivadora per a transmetre, no sols coneixements, sinó valors com la cura i amor cap als ocells i el seu entorn.

Les activitats es realitzen en grups xicotets de 3 a 6 xiquets aproximadament, d’edats compreses entre 4 i 14 anys, i participant també en alguna ocasió, les professores i les mares d’alguns dels xiquets.

Destacar que es tracta d’un projecte nou, ja que són pocs hospitals a Espanya que compten amb alguna activitat d’educació ambiental i menys encara amb un projecte específic sobre ocells, on l’SVO té l’oportunitat d’aportar el seu granet d’arena en una àrea, la sanitària, quasi sempre oblidada per a aquesta mena d’activitats.

WordPress Lightbox