El Serenet, la revista científica de la Societat Valenciana d’Ornitologia:

Des de la seua formació com a societat, l’SVO ha tingut com a missió donar a conéixer i posar en valor la biodiversitat valenciana, contribuint així a la seua conservació amb la informació científica més actualitzada possible, una cosa a la qual ha ajudat sens dubte El Serenet, la revista científica de l’SVO i una dels seus senyals d’identitat. El Serenet, la revista científica de la Societat Valenciana d’Ornitologia:

L’edició de la revista es va iniciar en 1995, un any després de la fundació de l’associació. Des d’aqueix primer volum fins al núm. 6, El Serenet va ser una publicació que mesclava articles científics, divulgatius i fins i tot entrevistes o cròniques ornitològiques.

Amb el volum 7 es va iniciar una nova etapa més rigorosa, més tècnica, ja que només des del coneixement més seriós de l’avifauna de la nostra geografia podrem contribuir a la seua conservació de la forma més efectiva.

serenet

Imatge 1. Volum 9 del Serenet

En l’actualitat la revista es publica amb una periodicitat bianual seguint el procés de revisió per parells o “peer-review”, com ho denominen els anglosaxons. D’aquesta manera, tots els manuscrits que ens arriben són remesos a experts externs en cadascuna de les matèries, als quals els demanem que aporten desinteressadament els seus comentaris de la forma més constructiva possible en nom de la millora del manuscrit original. Gràcies a aquest intercanvi entre autors, revisors i editors, els treballs són millorats al màxim, intentant d’aquesta manera ser garantia de qualitat i de credibilitat de la informació que en ells es publica.

Estem en un món cada vegada més globalitzat on l’anglés és, des de fa molts anys, la llengua vehicular amb la qual es comunica la ciència en totes les seues disciplines. Conscients d’aquesta circumstància, i tenint en compte el mercat cada vegada més saturat de publicacions d’índole ambiental a tots els nivells, continuem pensant que encara tenen cabuda publicacions com El Serenet, ja que d’una altra manera seria molt difícil poder difondre treballs d’àmbit geogràfic limitat i en llengües com el castellà o el valencià.

Us animem que continueu contribuint amb les vostres aportacions ja que sense el vostre treball res de tot això tindria sentit. Des d’ací, com sempre, el nostre més sincer agraïment a tots els autors, revisors i encarregat de la maquetació dels articles que podeu llegir a continuació.

Enllaç a NORMES DE PUBLICACIÓ.

Per a més informació o enviament de treballs podeu escriure un e-mail a: elserenet@gmail.com

Volums:

 

WordPress Lightbox