A la fi de 2019, la Societat Valenciana d’Ornitologia, vist que ja disposaven d’algunes caixes niu repartides pel territori valencià, es planteja iniciar un projecte més ambiciós pel que fa a mesures de conservació dels ocells insectívors, espècies aliades en el control biològic de plagues.

 

 

El principal objectiu és proporcionar llocs de nidificació a passeriformes forestals, no obstant això MONAU és molt més que això:

  • En el projecte es eutilitzaran en la mesura que siga possible materials per a aquest fi, disminuint la petjada ecològica.
  • Unit a la col·locació de caixes es realitzaran tallers i xarrades d’educació ambiental perquè tant xiquets com adults entenguen la importància dels ocells en els ecosistemes forestals.
  • Com sempre, l’SVO uneix mesures de conservació directes, educació/divulgació ambiental i CIÈNCIA. Pel que en totes les localitats objecte del projecte es realitzarà seguiments i es realitzaran estudis per a millorar el nostre coneixement sobre aquests ocells.

 

Per a qualsevol consulta o ajudar-nos amb el projecte pots enviar un whatsapp al número 662 25 36 38 o contactar a l’e-mail dels coordinadors del projecte.

José Monterde – montelovijo@gmail.com
Samuel Aunión – samuel0816@hotmail.com

Pots consultar les activitats que es van realitzant en aquest projecte en la seua pàgina de Facebook: MONAU-CAJAS NIDO.