Altres Activitats:

Deixant de costat les activitats amb major reconeixement dins de l’SVO com són els grans projectes o treballs científics, l’associació també realitza moltes altres actuacions amb un menor calat però no per això menys significatives, ja que tot suma i tant l’educació ambiental anara d’un gran programa com la col·laboració o participació en altres treballs mediambientals són també molt importants.

 

A continuació detallarem algunes d’aqueixes “altres activitats” que realitzem:

  • Ajuntaments: Són molts els consistoris que ens demanen assessorament en temes mediambientals o bé realitzar directament activitats per a ells. Des de fa 5 anys potser aquest tipus de convenis o col·laboracions ha agafat més força, amb multitud d’eixides, cursos o tallers en municipis com Burjassot, Godella, Xàtiva, LlÍria, Torrent, Vinalesa, L’Eliana, Requena, Novelda i molts altres.

Imatge 1. Ruta per l’horta de Burjassot

 

  • Parcs Naturals: De manera similar a la dels ajuntaments, l’SVO també col·labora de manera activa amb els Parcs Naturals de la Xarxa d’Espais Naturals Protegits de la Comunitat Valenciana. Podríem dir que a causa de la major concentració de socis en determinades zones, gran part de les nostres activitats en Parcs Naturals se centren en el P.N. de l’Albufera de València, en el del Túria, Falçs del Cabriol, Xera-Sot de Xera o la Calderona, fonamentalment amb eixides divulgatives per a mostrar la biodiversitat d’aquests espais.

Imatge 2. Jornada al Racó de l’Olla (PN Albufera de València)

 

  • Cens de falcons de la reina (Falco eleonorae) a Talayuelas (Conca): En 1999 descobrim que a la fi de juny, durant les incursions peninsulars d’aquest espectacular ocell abans d’iniciar el seu període reproductor a les illes mediterrànies, es concentraven al capvespre exemplars de la reina en la llacuna de Conca de Talayuelas, aiguamoll envoltat de magnífiques pinedes adults on pot agafar forces alimentant-se d’escarabats santjoaners i abundants libèl·lules. A partir d’aqueix any el Grup SVO Requena-Utiel realitza un mostreig tots els estius. En aquest enllaç pots descarregar el PDF amb els resultats.

Imatge 3. Cens de falcó de la reina

 

  • Col·laboració en el Cens d’Ocells Marins Hivernants en el Litoral de la Comunitat Valenciana: Ja són més de 15 anys els que porta realitzant aquest tradicional cens d’ocells en les nostres costes i l’SVO, com no podia ser d’una altra forma, col·labora de manera activa especialment en el litoral de la província de València.

Imatge 4. Cartell del CAMILCV 2016

 

  • Congressos de Naturalesa de la Meseta Requena-Utiel: El grup local SVO Requena-Utiel organitza aquest congrés que tindrà lloc el 27 i 28 d’octubre de 2018 a Requena. Blog del Congrés.

Imatge 5. Cartell del CNMRU 2018