Continuem treballant per a potenciar la cria de rapinyaires nocturns!!!

GRÀCIES A l’ASSOCIACIÓ AMBIENS I EL PROJECTE MUSSOLS EL DISSABTE PASSAT 14 DE FEBRER ES VA REALITZAR UN TALLER DE CONSTRUCCIÓ DE CAIXES NIU PER A XOT I ÒBILA AMB PALETS RECICLATS

El lloc escollit per a realitzar aquest taller ha sigut el municipi de Soneja (Castelló), concretament en el Museo del Yeso, situat en la Plaza del Ayuntamiento del poble.

El taller de construcció de caixes niu per a rapinyaires nocturnes forma part del marc de col·laboració establit entre l’Associació Ambiens i la SVO (Societat Valenciana d’Ornitologia) dins del Projecte Mussols.

IMG_5056

L’activitat ha començat a les 11:00 del matí en una de les sales del museu amb la presentació del “Projecte Mussols”, a la qual han assistit no solament gent local sinó també persones procedents d’altres llocs com Nàquera o València. En la xarrada s’ha exposat als assistents les set espècies de rapinyaires nocturnes que habiten a la Comunitat Valenciana i amb les quals treballa el projecte. Les diferents iniciatives que es duen a terme en ell, com són els hackings d’òbiles, la construcció i col·locació de caixes niu, com també la importància dels voluntaris en aquest gran projecte. Per a acabar hem pogut tenir en la mà mostres de diferents ales de rapinyaires nocturnes, veure les seues característiques i peculiaritats, veure com són les egagròpiles que expulsen les diferents espècies i com distingir-les.

IMG_5082                                               Prest taller

A continuació, en la sala central del museu ens esperaven els kits de taules de fusta obtinguts gràcies a CEIBO i preparats per components del Projecte Mussols , llests per a poder començar a construir les caixes que podran usar en un futur xots i òbiles. Ens hem dividit en diferents grups, d’una banda alguns d’aquests grups s’han encarregat d’encolar i construir 3 caixes niu per a òbila mentre que la resta de companys, també dividits en petits grups de 2-3 persones s’han encarregat de l’elaboració d 4 caixes niu per a xot. Entre els participants podíem trobar gent de totes les edats, parelles, famílies i fins i tot xiquets fent les seues primeres incursions en l’est meravellós món dels rapinyaires nocturnes.

IMG_5095
Durant la prop d’hora i mitja que hem dedicat a la construcció de les caixes niu i sota la supervisió i el suport dels components d’Ambiens i la SVO, s’ha anat realitzant el treball i en un molt bon ambient; després d’un gran treball dels assistents al taller hem aconseguit finalitzar la construcció de les 7 caixes niu.

IMG_5155

Les caixes de xot, tindran la seua destinació final en diversos punts del terme de Soneja, principalment en la ribera del riu Palancia i en el Paratge Municipal de la Devesa de Soneja, les d’òbila s’usaran per a altres emplaçaments del projecte.

Per a finalitzar el taller ens hem dirigit cap al llit del riu Palància per a col·locar al costat dels participants dos de les caixes de xot que posteriorment s’encarregaran de revisar els components d’Ambiens. Ha sigut un xicotet però grat passeig on hem pogut intercanviar impressions i passejar al costat del riu Palància.

IMG_5156                                        IMG_5163
Des d’Ambiens i la SVO volem agrair la col·laboració de CEIBO en l’aportació del material, Ajuntament de Soneja i a tots els participants i voluntaris d’aquest taller.

Moltíssimes gràcies i a seguir sumant para i per les aus!

ambiens1      mussols           logo CEIBO

Comments are closed.