BONES NOTÍCIES: OCUPAT UN CAIXÓ DE CRÍA!!!

El passat 9 de gener, va sonar el telèfon d’una de les persones responsables del Projecte Mussols, que va rebre la grata sorpresa de saber que una de les caixes nius que s’havien col·locat a l´Albufera l’estiu passat, havia sigut ocupada per una parella d’òbiles.

 

3 colocando el soporte para la ca¦ümara de fototrampeo

 

Però la notícia no acaba ací, ja que la immensa alegria va ser escoltar que la valenta parella havia criat dos polls i ho havia fet en ple hivern!

De seguida, l’equip de treball del Projecte, va anar a conèixer a les xicotetes criatures.

Col·locada l’escala, i comprovat que els adults no estaven dins, als polls se’ls va realitzar una revisió mèdica completa, determinant la seua edat i el seu estat de salut. A continuació, se’ls va col·locar una anella metàl·lica (el seu DNI!) per a poder fer-los el seguiment. Finalment, els vam retornar al calaix abans que tornaren els seus pares a alimentar-los.

6 apertura del cajo¦ün previo al anillamiento

 

I ara no ens queda una altra que presentar-vos-els:

 10 POLLO 2A_ 6064506  11 POLLO 2B_6064506

Com veieu, ja estan bastant crescuts, amb la qual cosa segurament aquests pares exemplars s’animaran més endavant a portar al món nous bebès.

 

7 anillando uno de los pollos

 

Aquest fet extraordinari ens dóna la idea de que hi ha disponibilitat suficient d’aliment en època hivernal perquè aquests voladors nocturns continuen criant.

I si aconseguim sumar la col·laboració de més persones com Vidal, a qui agraïm que ens haja permès col·locar la caixa niu a la seua casa, la població d’òbiles pot arribar a veure’s incrementada per fi tant en l´Albufera com a València.

 

2 vista desde la caja-nido

Comments are closed.